top of page

Documentaire Pet-X

Pet-X is een baanbrekend 3D print paviljoen, gebaseerd op een volledig zelfdragend 3D print structure gemaakt van gerecycled PET materiaal. Het initiatief is van IMd Raadgevende Ingenieurs, het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten en het onderzoek is gedaan in samenwerking met de TU Delft. Het 3D printwerk is uitgevoerd door het Spaanse bedrijf Nagami, bekend van ondermeer projecten van Zaha Hadid.


Het onderzoek/ontwikkel- en bouwproces heeft jaren in beslag genomen en we hebben dit proces in een video feuilleton vastgelegd. De afgelopen maanden hebben we in 5 korte video afleveringen de inspirerende reis vastgelegd door het ontwikkelingsproces van het innovatieve 3D-geprinte paviljoen, dat een symbiose vormt van duurzaamheid, design en architectuur. In totaal zijn deze afleveringen via de diverse social kanalen maar liefst 7500 keer bekeken.


Nu de serie is afgerond hebben we een speciale eind documentaire gemaakt. Vanaf het initiële ontwerp tot aan de uiteindelijke evaluatie, volg je het team van IMd Raadgevende Ingenieurs, Ector Hoogstad Architecten, TU Delft en Nagami terwijl ze de grenzen van design, duurzaamheid en technologie verkennen.

Met inspirerende inzichten en uitdagende ontdekkingen biedt "Pet-X: Een experiment in innovatie" een fascinerende kijk op de potentie van geavanceerde technologieën om de bouwsector te transformeren en ontdek hoe dit experiment de weg opent naar een nieuwe generatie duurzame architecturale oplossingen.


En de reis is nog niet beëindigd. Nu het paviljoen gerealiseerd is worden continu tests en metingen uitgevoerd om te onderzoeken hoe het materiaal zich op de lange termijn houdt. Juist deze kennis zal van waarde zijn voor de mogelijke kansen en toepassingen van dit materiaal op grotere schaal.


Bekijk hier de documentaire:
Comentários


bottom of page